Bibliotheek

In ons gebouw bevindt zich een prachtige schoolBiEB. Deze schoolBiEB heeft een uitgebreide collectie boeken die geleend mogen worden door alle kinderen en medewerkers van Kindcentrum de Haren.

Alle kinderen van het kindcentrum krijgen een gratis bibliotheekpasje en de kinderen van het kinderdagverblijf en peuterarrangement krijgen een BoekStart-tas. Ouders van de jongste kinderen kunnen ook zelfstandig met hun kind, tijdens openingstijden van de schoolBIEB boeken of spelmaterialen lenen.

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen en ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren , verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Twee keer per week is in de schoolBiEB een leesconsulent aanwezig. Ineke van Houtum weet alles van lezen en boeken voor kinderen, dus mocht u vragen hebben kunt u bij haar terecht. Zij is aanwezig op dinsdag en woensdagmiddag.Daarnaast is er ook een grote collectie speelgoed in de schoolBiEB te vinden. Deze speel-o-theek heeft speelgoed in allerlei soorten en maten. De kinderen mogen deze materialen natuurlijk ook lenen en mee naar huis nemen. De schoolBiEB wordt bemand door vrijwilligers, die de kinderen helpen met het lenen en inleveren van boeken en speelgoed.

Op dinsdagmiddag en woensdag zijn ouders van de schoolgaande kinderen ook welkom om met hun kind mee te komen naar de schoolBiEB!

De schoolbibliotheek is geopend op: Maandag: 09.00 uur tot 12:00 uur en 13.15 uur tot 15.30 uurDinsdag: 09.00 uur tot 12:00 uur en 13:15 uur tot 15.30 uurWoensdag: 09.00 uur tot 12.30 uurDonderdag: 09.00 uur tot 12.00 uur en van 13.15 - 15.30 uurVrijdag: 09.00 uur tot 12.00 uur

Graag tot ziens in de schoolBiEB!