Stel cookie voorkeur in

Gezonde maand!

18-02-2018

Gezonde maand op KC de Haren!

Van 19 februari t/m 9 maart is het gezonde maand op KC de Haren. Er wordt dan uitgebreid aandacht besteed aan het thema gezondheid. Dat doen we, omdat we het op KC de Haren belangrijk vinden dat onze leerlingen lekker in hun vel zitten. Bij een gezonde leefstijl horen: veel bewegen, fruit en groente eten, en water drinken.

Alle leerlingen krijgen in die “maand” allerlei extra beweegactiviteiten aangeboden tijdens schooltijd door ’S-PORT. Hoe dat precies in elkaar zit verschilt per unit. Maar in elk geval is aan elke week een thema gekoppeld. Zo staat week 1 in het teken van dans, week 2 in het teken van “rollen en rijden” en week 3 in het teken van voetbal. Bijna alle klassen krijgen clinics in dans, skateboarden en voetbal. Deze sporten worden ook elke pauze in het speelkwartier herhaald. En is de slot week houden we een heus pauzevoetbal schoolkampioenschap! Het worden weer supergave weken, dat is duidelijk… Hou vanaf maandag 19 februari de grote prikborden bovenaan de trap in de gaten. Daar komen alle activiteiten te hangen.

In de klas gaan de kinderen aan de slag met koken en leren ze iets over gezonde voeding. En ook in het gebouw van de BBS zelf gaan we het thema gezondheid op een leuke manier terug zien. Dit alles in nauwe samenwerking met de groepsleerkrachten van KC de Haren. Want wat een gezonde leefstijl betreft: jong geleerd is oud gedaan!